Dieren Winkel "De Schuur"
 
 Hoefdieren

Ezels

Geiten

Herten

Paarden

Varkens

Schapen

Assortiment

 

 

Ezels

De ezel is een dier dat van nature de gehele dag in de weer is om zijn voedsel bij elkaar te zoeken. Zijn natuurlijke voeding bestaat uit zeer ruw materiaal zoals distels en grove grassen. De ezel die als huisdier wordt gehouden, wordt vaak onbedoeld veel te luxe gevoerd. Onze weiden zijn vaak zeer eenzijdig en het gras dat er groeit is veel te eiwitrijk voor ezels.

Ezels
Alfamix Ezel is zeer hoogwaardig en heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Aan de structuurbehoefte van ezels is in Alfamix Ezel voldaan door het voeder te baseren op bolkaf (lijnzaadhullen) dit is een smakelijk, vezelrijk product dat bovendien een zeer positieve werking op het darmstelsel heeft. Alfamix ezel kent een compleet aminozurenpatroon en een compleet vetzurenpatroon dat opgebouwd is uit maar liefst 12 plantaardige oliën. Aan de oliën in Alfamix Ezel is lecithine toegevoegd. Lecithine is goed voor hart en bloedvaten, hersenen, zenuwstelsel en geheugen. Bovendien biedt het bescherming tegen giftige stoffen en heeft het een positieve uitwerking op gal en lever.


Aan Alfamix Ezel zijn de benodigde hoeveelheden mineralen in de juiste verhouding toegevoegd in een opneembare vorm. Bovendien is in Alfamix Ezel gebruik gemaakt van natuurlijke vitamines. Het meest bijzondere ingrediënt in Alfamix Ezel is een darmbeschermer. Door o.a. hoge stikstof gehaltes in hooi en gras wordt de darmflora van ezels zwaar op de proef gesteld. Daarom bevat Alfamix Ezel een darmbeschermer, die er voor zorgt dat de darmen dagelijks in topconditie zijn. De opname van voeders wordt hierdoor optimaal.

Een ezel in de wilde natuur zwerft de hele dag over de vlakte om een breed scala aan kruiden en grassen op te nemen. Op deze wijze voorziet het dier zichzelf van het totaalpakket aan nutriënten. Ezels die gedomesticeerd worden gehouden, grazen vaak in weiden waar we nagenoeg alleen nog maar raaigras aantreffen. Naast het feit dat dit gras té eiwitrijk is voor ezels, is het ook nog eens een eenzijdig aanbod. De wei van nu, maar ook het hooi en het kuilgras, zijn dus totaal niet meer te vergelijken met de ‘kruidentuin’ die de wilde natuur bood. Als het krachtvoer niet voldoende compenseert is het logisch dat er problemen kunnen ontstaan.

Alfamix Ezel maar ook andere zaken voor uw dier zijn verkrijgbaar bij uw huisdierenshop “De Schuur”. Tijdens de openingsuren van de winkel bent u welkom om het te halen maar u kunt het ook bestellen via onze webwinkel.

Klik op de banner GARVO hier onder voor meer informatie over ezels.Bronmelding foto's: Wikipedia