Dieren Winkel "De Schuur"
 
 Hoefdieren

Ezels

Geiten

Herten

Paarden

Varkens

Schapen

Assortiment

 

 

Herten

Edelherten kunnen vrij goed als landbouw huisdier worden gehouden, mits aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Herten zullen in een nieuwe omgeving eerst altijd moeten wennen. Bij het kopen van een koppel edelherten moet men dus zeker zijn dat het om een tamme gezonde koppel gaat.

De herten moeten worden gehouden in een raster van ± 2 meter hoogte.

Herten
Herten houden van een modderpoel. Als die niet aanwezig is zullen ze zelf een maken. Eind mei, begin juni worden de kalveren geboren. De herten moeten dan voldoende ruimte hebben, zodat herten zich tijdens het afkalven kunnen afzonderen.

Er moet dan voldoende ruige begroeiing zijn als beschutting voor de kalveren. Herten houden van beschutting tegen wind en de felle zon.

In de winter is het meestal beter de dieren op te stallen, zodat de zode niet geheel vertrapt wordt. Het beste kan dit in een ruime potstal met veel licht en frisse lucht. Herten eten het zelfde voer als de meeste landbouwhuisdieren namelijk gras, hooi en snijmaïs, maar zijn ook gek op b.v. voederbieten.

Als herten met krachtvoer bijgevoederd worden is dit hoofdzakelijk om de dieren tam te houden of om mineralen tekorten te voorkomen.

Huisdierenshop “De Schuur” heeft een uitgebalanceerd krachtvoer voor uw herten, zodat voldoende mineralen worden opgenomen. Informeert u eens naar onze producten voor deze prachtige dieren of bezoek onze webshop. Vanzelf kunt u tijdens kantooruren ook eens langskomen voor een informatief gesprek.

In overleg met onze leveranciers kunnen we altijd zoeken naar
passende oplossingen.

Klik op de banner GARVO hier onder voor meer informatie over herten.Bronmelding foto's: Wikipedia