Dieren Winkel "De Schuur"
 
 Hoefdieren

Ezels

Geiten

Herten

Paarden

Varkens

Schapen

Assortiment

 

 

Paarden

De schofthoogte van volwassen paarden varieert sterk: de Falabella (een miniatuurpaard) is slechts zo'n 60 cm hoog, terwijl andere rassen meer dan 2 m kunnen halen. De vacht kan zowel uniform gekleurd als bont zijn. Veel voorkomende kleuren zijn bruin (met zwarte manen en staart) , zwart, voskleurig (bruin-rood), geel en "vaal" (grijs, soms neigend naar bruin of blauw). Het paard is een kuddedier en kan zo'n veertig jaar oud worden.

Paard
Paarden zijn planteneters (herbivoren), maar geen herkauwers. De voortanden gebruiken ze om gras en dergelijke mee af te rukken, waarna dit door de kiezen vermalen kan worden. Zowel hun gehoor als hun reukver-mogen is bijzonder goed ontwikkeld.

De manen, het lange haar op de bovenzijde van de hals, zijn vermoedelijk ontstaan als bescherming tegen roofdieren zoals katachti-gen, die het paard op de rug springen en in de nek bijten. Door dan de aanvaller met bokkende bewegingen van zich af te schud-den, verliest het paard enkel wat van zijn manen. De staart wordt gebruikt om insec-ten te verjagen.

Paarden eten gras, kuilgras en hooi. Daarnaast is er als krachtvoer paardenbrok te verkrijgen. Ook is het nodig om een liksteen speciaal voor paarden in de stal of de wei te plaatsen. Energierijk krachtvoer voor paarden die veel arbeid moeten verrichten bevat vaak haver.

Oude paarden kunnen vaak geen hooi of gras meer eten doordat hun gebit te ver af gesleten is. Hierdoor vermageren ze sterk. Half 2005 is er een zogenaamde senioren slobber voor deze paarden op de markt gekomen. De droogvoerkorrels worden aangemaakt met water (3 tot 4 liter per kg voer), waarna het door het paard opgeslobberd kan worden.

Huisdierenshop “De Schuur” heeft een zeer breed assortiment voeders voor uw paard maar daarnaast kan zij ook zadels, hoofdstellen, borstels etc. leveren. Kijkt u eens in onze webwinkel of bezoek onze winkel tijdens de openingsuren.

Klik op de banner GARVO hier onder voor meer informatie over paarden.Bronmelding foto's: Wikipedia