Dieren Winkel "De Schuur"
 
 Hoefdieren

Ezels

Geiten

Herten

Paarden

Varkens

Schapen

Assortiment

 

 

Schapen

Het schaap is een zoogdier, dat door de mens is gedomesticeerd om wol en vlees te leveren. "Vier gouden pootjes en een gouden bekkie", dat is waarom schapen op dijken geweid worden. Met hun pootjes trappen ze de grond vast en met hun bek voorkomen ze dat er struiken en bomen op de dijk groeien. De wortels hiervan zouden de dijk beschadigen.

Schaap
Heden ten dage leeft op Sardinië nog een van de (wilde) voorouders van de schapen, de moeflon. Vroeger was Nederland een schapen-land. Nu is Australië zo'n land. De wol wordt voornamelijk geëxporteerd naar andere landen.

Aan het eind van de herfst wanneer de wei-landen wit zijn gekleurd door de eerste sneeuw, wordt je blik plotseling afgeleid door rode, groene en blauwe schapen, wat een gek gezicht is. Maar hoe komen de schapen nu aan deze kleuren? In de herfst worden de rammen tussen de ooien losgelaten.


De rammen krijgen een stempelkussen (een dekblok genaamd) op hun buik gebonden met rode, groene of blauwe kleurkrijt. Als de ram bovenop de ooi springt om haar te dekken, wordt tegelijkertijd de ooi gekleurd. Zo kan de boer controleren welke ooien gedekt zijn en door welke ram. Vandaar de gekleurde schapen. Bovendien kan de boer zo ook in de gaten houden wanneer welk schaap moet lammeren, om tijdig maatregelen te kunnen nemen.

Huisdierenshop “De Schuur” heeft voeders voor ooien en lammeren, maar ook speciale likstenen. Kijkt u eens in onze webwinkel of komt u naar onze winkel tijdens de openingsuren.

Klik op de banner GARVO hier onder voor meer informatie over schapen.Bronmelding foto's: Wikipedia