Dieren Winkel "De Schuur"
 
 Honden

Senior

Puppy

Volwassen

Assortiment

 

 

Puppy

Bij de aanschaf van een pup is de eerste indruk erg belangrijk. De pups moeten er goed uitzien en vrolijk en actief zijn. De oogjes moeten goed schoon zijn en de vacht moet glanzen. Als u overweegt een rashond aan te schaffen, doet u er verstandig aan te informeren naar eventuele erfelijke afwijkingen. U kunt hiervoor terecht bij de dierenarts of de rasverenigingen.

Als de pup zes weken oud is, dient hij geënt te worden tegen Parvo en de Hondenziekte. Na twaalf weken krijgt u pup dan nog de Cocktail enting, waardoor hij beschermt is tegen een grote groep van ziektes en virussen. De Cocktail enting moet voor een blijvende bescherming jaarlijks worden herhaald. Het is daarnaast verstandig om uw pup direkt na de aanschaf te laten onderzoeken door de dierenarts.

Puppy
De hond is van nature een roedeldier. Hij gaat zijn huisgenoten als leden van zijn roedel zien. Uw hond heeft behoefte aan een duidelijke baas. Vooral in de derde en vierde maand bepaalt de hond zijn plek in de rangorde van de roedel. Wanneer er in die periode niemand in huis de rol van leider op zich neemt, zal hij proberen die rol zelf op zich te nemen.

Leer uw hond daarom al vroeg op een speelse en consequente manier de regels waaraan hij zich heeft te houden. Bij de aanschaf van uw hond is het belangrijk rekening te houden met uw gezinssamenstelling. Is er iemand binnen uw gezin die de rol van consequente leider op zich kan nemen? Ook tijdens de pubertijd zal de hond zijn grenzen gaan verkennen en proberen te verleggen. De opvoeding houdt dus niet op na de eerste zes maanden! Dit soort overwegingen kunnen mede de keus voor een bepaald ras bepalen.

Om uw pup verder te socialiseren kunt u na de derde maand deelnemen aan een puppycursus gehoorzaamheid. Het is hoe dan ook belangrijk om uw hond al vroeg in aanraking te laten komen met soortgenoten. Dit voorkomt aggressief gedrag richting andere honden op latere leeftijd.

Speciaal puppy-voer is het beste voer voor uw pup. Dit voer kunt u het eerste levensjaar gebruiken. Daarna kunt u overstappen op voer voor volwassen honden.

Voor pups met een volwassen gewicht boven de 25 kg geldt dat gewoon pupppy-voer vaak te energierijk is. U doet er dan goed aan te kiezen voor een voer met een lagere energiedichtheid. Door zo een te snelle groei te voorkomen, verminderen de kansen op gewrichtsproblemen op latere leeftijd.

Het is belangrijk om uw pup niet te dik te laten worden! De jonge en nog zeer kwetsbare gewrichten mogen op vroege leeftijd niet overbelast worden.

Huisdierenshop “De Schuur”heeft een breed aanbod voor uw hond. Komt u eens langs tijdens de openingstijden of bezoek en bestel uit onze webwinkel.


Bronmelding foto's: Wikipedia