Dieren Winkel "De Schuur"
 
 Honden

Senior

Puppy

Volwassen

Assortiment

 

 

Volwassen hond

Eenmaal uitgegroeid en na een gelukkige puppy-jeugd, begint de hond aan het grote werk. De volwassen fase van zijn leven. Die overgang is afhankelijk van de grote van uw hond. Kleine rassen groeien door tot ongeveer zes maanden. Grote rassen groeien gedurende hun hele eerste levensjaar. Reuzenrassen groeien zelfs de eerste 24 maanden van hun leven!

Een volwassen hond is uw grootste kameraad. Als u hem goed verzorgt, krijgt u daar veel voor terug. Voeding is daarbij erg belangrijk. Stem de hoeveelheid af op het lichaamsgewicht en de mate van activiteit van uw hond. Ook de opvoeding mag u niet uit het oog verliezen. Blijf consequent om gedragsproblemen te voorkomen. Daarnaast doet u er verstandig aan aandacht te blijven besteden aan het uiterlijk van uw hond.

Hond
Een goede baas blijft dus consequent. Hij is soms zelfs streng, maar rechtvaardig. Er gelden voor de hond duidelijke regels. Opvoeden betekent eigenlijk gewenst gedrag belonen en ongewenst gedrag negeren. Een goede timing is daarbij erg belangrijk. De beloning of straf moet op het juiste moment volgen.

Het valt aan te bevelen met uw volwassen hond een gehoorzaamheidstraining te volgen. Op die manier krijgt u deskundig advies bij de opvoeding van uw hond. Deelname aan een dergelijke cursus versterkt boven-dien de band tussen de baas en zijn hond. Veel honden beleven veel plezier aan deze vorm van extra aandacht!

Een goede verzorging van het uiterlijk is belangrijk voor het welbevinden van uw hond. Een lelijke vacht werkt rangordebevestigend en maakt uw hond daardoor onzeker. Een slecht onderhouden vacht kan ook leiden tot ontstekingen en klitten.

Door uw hond te laten kauwen op gebitsreinigende kauwbotten voorkomt u tandplak en slechte adem. Bacteriën krijgen zo minder kans. De beste manier om het gebit van uw hond te reinigen is natuurlijk poetsen. U kunt uw hond leren dit toe te laten!

Veel honden hebben last van oorontsteking, vaak veroorzaakt door oormijten. Het is zaak dit op tijd te behandelen om chronische klachten te voorkomen. Hou er rekening mee dat dit ook besmettelijk is voor andere honden.

De kussens onder de voeten van uw hond zijn erg belangrijk. U kunt ze het beste vergelijken met onze blote voeten. Hou dus rekening met de ondergrond waar u hond op loopt. Voorkom dat uw hond te lang op een warme of juist koude ondergrond moet lopen. De hond transpireert ook via de voetkussentjes. Bij oververhitting doet u er dus goed aan uw hond met de poten in koud water te zetten.

Na de puppyfase kunt u uw hond volwassen voer geven. Daarbij geldt eigenlijk dat slechte voeders niet bestaan. Natuurlijk is er wel verschil in kwaliteit en evenwicht. De hoeveelheid geproduceerde ontlasting is echter wel een goede graadmeter. Over het algemeen kun je dan stellen dat de kwaliteit van het voer minder is naarmate de hond meer ontlasting produceert. Bedenk dat een goede voeding zorgt voor een goede gezondheid en weerstand van uw hond!

Huisdierenshop “De Schuur” biedt een breed assortiment voeders en aanverwante artikelen voor uw hond. Kijkt u eens in onze webwinkel, of kom eens naar onze winkel tijdens de openingstijden.


Bronmelding foto's: Wikipedia