Huis Dieren Shop
 
 Knaagdieren

Cavia

Konijn

Gerbils

Ratten

Muizen

Degoe’s

Hamster

Chinchilla’s

Assortiment

 

 

Degoe's

Oorspronkelijk komen degoe's uit Zuid-Amerika, op de open vlakten tot in het Andes-gebergte. Je kunt ze daar aantreffen tot een hoogte van zo'n 1500 meter. Ze leven in onderaardse gangen en holen in de rotsen.

Degoe's zijn dag-actieve dieren. De degoe is een sociale dieren, die in grotere groepen leeft. Daarom moet je ook altijd minstens 2 degoe's houden, anders komt hij om van eenzaamheid. Twee vrouwtjes of mannetjes, of 1-4 vrouwtjes en 1 man. Maar je moet nooit meerdere mannetjes bij 1 of meerdere vrouwtjes. Ze kunnen vechten en soms loopt het zo uit de hand dat ze vechten tot de dood... Een mannetje is na 6 weken geslachtsrijp, bij een vrouwtje duurt dat enkele weken langer. De jongen worden na zo'n 3 maanden dracht geboren. Als degoe's familie van elkaar zijn, mogen zij niet paren! De jongen kunnen dan minder gezond zijn. In de natuur bestaat een nestje jongen uit 1 tot 6 jongen. In gevangenschap konden ze 10 jongen krijgen! Als gevolg van inteelt werden de nestjes kleiner zo'n 4 tot 6 jongen. De levensverwachting van een degoe is moeilijk te zeggen. Men schat 6 tot 10 jaar.

Degoe
Voor 2 degoe's heb je een kooi nodig van zo'n 60 cm breed, 50 cm lang, 75 cm hoog. Tip: koop een hok met tralies, want ze klimmen zo naar boven in tralies en plastic knagen ze kapot. Koop ook een hok met tralies op de bodem anders knagen ze de bodem kapot. Degoe's zijn speelse dieren; met een looprad en wat plankjes/laddertjes zullen ze erg blij zijn. Als voer kun je ze het beste rattenvoer [de degoe is hoort bij de schijnratten, maar ze zijn familie van de cavia] geven maar het kan ook met hamstervoer. Verder zijn ze dol op groenvoer [dat moet je ze ook geven], gedroogd brood, crackers, ongebrande noten, denneappels en berketakken. Op de bodem kun je het beste zaagsel met wat hooi [eten ze ook] leggen.

Degoe’s kiezen in de natuur voornamelijk dus plantaardige producten, het verteringskanaal is dan ook anders ingericht dan dat van bv ratten. Garvo voeders is van mening dat een rat en een muis voedingsbehoeften hebben die ver uiteen liggen om slechts 1 gezamenlijk voeder te maken.

Speciaal voor muizen, chinchilla’s en degoe’s ontwikkelde GARVO een hoogwaardige 12 mm brok die jaarrond te voeren is aan zowel de vrouwelijke diertjes en jongen alsook aan de showdieren. Rodent Mouse draagt bij aan een goede vruchtbaarheid en groei. Wij adviseren u om naast de brok verder niets bij te voeren.

Rodent Mouse is een product van GARVO en bij huisdierenshop verkrijgbaar in verpakkingen van 1, 2½ en 25 kg.

Voor on-line bestellingen voor uw degoe klikt u hier (bestelformulier) maar u bent natuurlijk ook hartelijk welkom tijdens de (openingstijden) van uw huisdierenshop “De Schuur”.


Bronmelding foto's: Wikipedia