Huis Dieren Shop
 
 Knaagdieren

Cavia

Konijn

Gerbils

Ratten

Muizen

Degoe’s

Hamster

Chinchilla’s

Assortiment

 

 

Konijn

Konijnen kunnen zowel binnen als buiten leven in een hok. Konijnen kunnen wel tegen kou maar niet tegen tocht, nattigheid, felle zon en vrieskou. Je kunt dus beter je konijn in de winter in een schuur zetten waar het niet zo koud is. Je moet het konijn nooit vanuit een koude schuur zo bij de warme kachel zetten want de kans is groot dat hij het dan niet overleeft. Konijnen kunnen ook makkelijk binnen leven. De dieren zijn erg schoon en verspreiden geen nare luchtjes. Als je de kooi maar op tijd schoon maakt. Omdat konijnen veel lichaamsbeweging nodig hebben ,moet je ze regelmatig los laten lopen in een grote (buiten)ren of in de kamer als je de kamer maar konijnvriendelijk maakt.

Konijnen
Dus elektriciteitsdraden en giftige kamerplanten aan de kant! Konijnen zijn uitzonderlijk zindelijke dieren. Het is overbodig om ze in bad te doen. Je moet je konijn iedere week even borstelen. Dit is goed voor de bloedsomloop van het konijn en de oude haren worden verwijderd. De tanden van het konijn groeien altijd door en ze moeten dus af kunnen slijten.

Het beste is veel hooi en takken waarop ze kunnen knagen. Te lange tanden hinderen het konijn bij het eten. De nagels van het konijn moet je elke 2 à 3 maanden knippen. Konijnen zijn van nature sociale dieren die behoefte aan een maatje hebben. De beste combinatie is een gecastreerd mannetje met een vrouwtje.

Het beste is om kleine beetjes van zoveel mogelijk verschillende groenten tegelijk te geven, in plaats van veel van 1 soort groente. Als je dan een keer een soort groente weglaat is dat niet erg. De wilde konijnen in de natuur eten ook heel gevarieerd en eten overal een klein beetje van. Voorbeelden van goede groenten om te geven zijn: andijvie, veldsla, broccoli, venkel, bleekselderij, selderieknol, koolrabi, het loof van wortelen, wortelen, het loof van radijsjes, blaadjes witlof, paksoi, waterkers. Voor erbij een takje peterselie, takje selderie. Er zijn in de natuur nog veel meer kruiden en planten die goed zijn voor konijnen, maar die moet je eerst kennen om ze te kunnen plukken. Bijvoorbeeld weegbree, wilde achillea, herderstasje, boerenwormkruid, absinth, paardebloemblad en bloemen, en nog meer. Jonge toppen van brandnetels bijvoorbeeld, een dag laten liggen om de brand eruit te laten gaan, zijn heel erg gezond voor konijnen. Groenten die niet gegeven moeten worden: prei, ui, bieslook, bonen, erwten, mais, vaste kool, spruitjes.

Veel klaver geeft ook problemen, net zoals veel nat gras. Afgemaaid gras mag nooit gegeven worden, geplukt of geknipt lang gras wel. Met koolsoorten moet je voorzichtig zijn, daar krijgt een konijn heel snel gasvorming van. Wat ook weer dodelijk kan zijn. Dus van de koolsoorten beter alleen beetje broccoli, beetje bloemkool en 's winters boerenkool geven. Op boerenkool zijn de meeste konijnen erg gek. Ik wil weer opmerken: veel verschillende groenten tegelijk geven, dus boerenkool erbij en niet alléén maar! Dierenshop "De Schuur" heeft speciaalvoeders voor tentoonstellingskonijnen en voor de hobbykonijnen.

Voor on-line bestellingen voor uw konijn klikt u hier (bestelformulier) maar u bent natuurlijk ook hartelijk welkom tijdens de (openingstijden) van uw huisdierenshop "De Schuur".

Klik op de banner GARVO hier onder voor meer informatie over konijnen.Bronmelding foto's: Wikipedia