Dieren Winkel "De Schuur"
 
 Pluimvee

Kippen

Fazanten

Kalkoenen

Watervogels

Assortiment

 

 

Fazanten

Het geluid van de Fazanthaan is vooral in de maanden april en mei te horen. In de maanden daarna wordt het stil. In die tijd verzorgen de wijfjes hun jongen en zij leven dan erg verborgen, zodat het haast lijkt of er dan nauwelijks Fazanten voorkomen.

Fazanten
Hoewel de fraaie verschijning van Fazanten haast niet meer is weg te denken uit onze natuurgebie-den, is de soort eigenlijk uitheems. Fazanten werden in de Middeleeuwen geïntroduceerd als sier-vogel, maar werden later voornamelijk als jachtbuit beschouwd. De stand is dan ook jarenlang kunstma-tig in stand gehouden door stelselmatig uitzetten ten behoeve van jagers. De soort komt tegenwoor-dig in vrijwel alle delen van Europa voor.

De hanen laten het broeden en de zorg voor de jongen geheel aan de wijfjes over en zwerven al snel weer tot buiten de grenzen van hun territo-rium. In juni beginnen deze al met de rui van hun veren.


In gevangenschap worden vele soorten fazanten gehouden. Een van de mooiste is volgens velen de goudfazant. Fazanten hebben speciaal voer nodig. Huisdierenshop “De Schuur” heeft ook voor deze grote hoenders een speciale lijn uitstekende voeders voor u!

Neemt u eens een kijkje in onze webwinkel of kom langs tijdens de openingstijden van de winkel. Mochten wij een product niet hebben, laat het ons dan weten! In overleg met onze leveranciers kunnen we dan zorgen voor het artikel.


Bronmelding foto's: Wikipedia