Dieren Winkel "De Schuur"
 
 Poezen

Kittens

Assortiment
 

 

Kittens

Kittens zijn speels, vrolijk en hebben een heel lief uiterlijk. Geen wonder dat veel mensen smelten bij het zien van deze prachtige jonge diertjes. Dat de aanschaf van een kitten ook veel tijd en aandacht vraagt wordt daardoor nog wel eens vergeten. Zorg ervoor dat uw kitten na thuiskomst een eigen plekje heeft om te slapen en te eten. Geef het nieuwe gezinslid voldoende aandacht, maar zorg ook voor vodoende rust!

Laat uw jonge kat zo snel mogelijk inenten tegen de kattenziekte en de niesziekte. Voor een optimale bescherming geldt dat deze inentingen jaarlijks herhaald moeten worden. Laat de dierenarts uw jonge aanwinst gelijk controleren op vlooien, luizen, hartklachten en liesbreukjes.

Kittens
Kittens raken via de moedermelk bijna altijd besmet met spoelwormen. Dat kan onder andere slechte groei, ernstige verstoppingen en zelfs een dodelijke darmperforatie veroorzaken. Dit is zeer besmettelijk, met name kinderen kunnen gemakkelijk spoelwormen oplopen. Het is daarom belangrijk het eerste halfjaar regel-matig te ontwormen. Bij een volwassen kat vol-staat twee keer per jaar.

Het is het beste om ook uw kitten kant-en-klaar voedsel te geven. Zo bent u er zeker van dat het alle benodigde voedingsstoffen krijgt. Blikvoeding is dan net zo goed als brokjes. Toch moet uw kitten wel altijd brokjes kunnen eten, dat is goed voor de ontwikkeling van het gebit. Speciale kittenbrokjes zijn dan het best, omdat deze kleiner zijn en minder hard.


Als er ook een volwassen kat in huis is, gaat deze er nog wel eens met het kittenvoer aan de haal. Omdat dit voer rijk is aan voedingsstoffen, kan dit darmproblemen veroorzaken bij een volwassen kat.

Natuurlijk mag uw kitten ook wel eens een lekker tussendoortje. Voor de gezondheid is dat evenwel absoluut niet nodig! U kunt kattensnoepjes geven, maar ook een stukje kaas of worst. Kittens vinden trouwens bijna alles lekker, dat verandert naarmate ze ouder worden.

Vers water moet vanzelfsprekend altijd beschikbaar zijn. Maar verbaas u niet als uw katje er voor kiest om uit de vissenkom of een vaas te drinken!

Sommige katten zijn overgevoelig voor melk. Dat heeft te maken met de natuurlijke suikers. Deze overgevoeligheid uit zich in diarree. De klachten stoppen als er geen melk meer wordt gegeven. U kunt het dus gerust proberen! Als alternatief kunt u dan kiezen voor kattenmelk. De melk verdunnen met water heeft geen invloed op deze klachten.

Huisdierenshop “De Schuur” heeft een breed assortiment voor uw kitten en of poes. Kom eens langs in onze winkel tijdens de openingsuren of bezoek onze webwinkel.


Bronmelding foto's: Wikipedia