Dieren Winkel "De Schuur"
 
 Vogels

Kanaries

Wildzang

Parkieten

Sierduiven

Postduiven

Papegaaien

Grote parkieten

Tropische Vogels

Tropische Duiven

Assortiment

 

 

De Kanaries

De kanarie is een zangvogel die oorspronkelijk van de Canarische eilanden afkomstig is, waar hij ook naar genoemd is. Thans leeft de kanarie nog altijd op de Canarische eilanden en Madeira.
De kanarie leeft voornamelijk van zaden en insecten. Hij heeft een kleine stevige snavel waarmee hij zaden kan pellen. Het eten van bijvoorbeeld grit helpt bij de vertering hiervan. Ook heeft hij vogelmineralen nodig voor zijn kalkhuishouding.

De in het wild levende soort is wat grauwer dan de meeste gekweekte soorten. Kwekers kweken onder andere op kleur, vorm en op zangkwaliteit. Hierdoor kan men kanaries in vele kleuren aantreffen: rode, gele, witte, bonte, enz. Verder zijn er gekuifde kanaries en kanaries met een afwijkende bouw.

De Kanaries
De zang van de kanarie kan zeer gevarieerd zijn. Het zijn meestal de mannetjes die uitgebreid zingen, vrouwtjes zingen slechts bij uitzondering.

De kanarie kan de zang van andere vogels leren. De zang van het mannetje dient met name ter afbakening van het territorium.

Het kanarievrouwtje wordt vaak een popje genoemd. Vooral in het voorjaar is het zeer ijverig in de weer met nestmateriaal verzamelen en het bouwen van een nestje. Het zal doorgaans zo'n drie tot vijf eitjes leggen.

De kanarie wordt al eeuwen als huisdier gehouden. Vaak voelt het beestje zich juist in een kooi en op een hoge plek het veiligst. Deze kooi is bij voorkeur niet rond maar rechthoekig. Het is een ideaal huisdier voor zowel kinderen als volwassenen.

Tijdens de rui is het goed om de vogel extra krachtvoer/eivoer te geven.

Bij uw huisdierenshop “De Schuur” is een zeer uitgebreid assortiment vogelvoer, nestmateriaal, kleurstof, kracht/eivoer, grit/maagkiezel enzovoort verkrijgbaar. Dit voor zowel volièrevogels, huiskamervogels, tentoonstellingvogels én wilde vogels.

Voor on-line bestellingen voor uw vogels klikt u hier (bestelformulier) maar u bent natuurlijk ook hartelijk welkom tijdens de (openingstijden) van uw huisdierenshop "De Schuur".


Bronmelding foto's: Wikipedia