Dieren Winkel "De Schuur"
 
 Vogels

Kanaries

Wildzang

Parkieten

Sierduiven

Postduiven

Papegaaien

Grote parkieten

Tropische Vogels

Tropische Duiven

Assortiment

 

 

De Papegaaien

Soorten die thans veel als huisdier worden gehouden zijn de amazonepapegaai, de grijze roodstaart en de edelpapegaai.

Papegaaien
Papegaaien in gevangenschap accepteren de mens als partner en zullen diens aandacht proberen te trekken door zijn of haar stem na te bootsen. Omdat het zeer sociale vogels zijn, hebben ze veel aandacht nodig. Gebrek aan aandacht en verveling kunnen leiden tot onophoudelijk krijsen en verenplukken. In een papegaaiensamen-leving geldt een strikte rangorde. Dominante vogels zitten meestal op hogere plaatsen dan ondergeschikte vogels. Een papegaai die regelmatig op het hoofd van zijn baas of op andere hoge plekken mag zitten kan zich snel dominant gaan voelen en zich ontwikkelen tot bijtend en krijsend probleemdier. Papegaaien hebben ongeveer de intelligentie van een peuter. Ongewenst gedrag is snel aangeleerd en kan het meest effectief bestreden worden door de vogel totaal te negeren.

Papegaaien kunnen uitstekend leren praten maar het is niet onomstotelijk bewezen dat de vogel ook daadwerkelijk begrijpt wat hij zegt. Wel is uit onderzoek gebleken dat papegaaien woorden kunnen verbinden aan bepaalde voorwerpen en situaties. Grijze roodstaarten worden over het algemeen beschouwd als de beste praters.

Papegaaien kunnen een hoge leeftijd bereiken (50 jaar of meer) en het gebeurt daarmee nogal eens dat ze in gevangenschap hun eigenaar overleven.

Papegaaien eten zaden en vruchten. Om het gif in sommige vruchtensoorten te neutraliseren eten sommige papegaaiensoorten klei. Daartoe bezoeken ze groepsgewijs (meestal) vaste plaatsen. Het is alleen onmogelijk het dieet van papegaaien in de natuur voor huiskamervogels exact na te bootsen.

Huisdierenshop “De Schuur” brengt een compleet voer voor uw papegaai. In onze on-line winkel kunt u bestellingen plaatsen maar u kunt vanzelf ook langskomen in onze winkel tijdens openingsuren.


Bronmelding foto's: Wikipedia