Dieren Winkel "De Schuur"
 
 Vogels

Kanaries

Wildzang

Parkieten

Sierduiven

Postduiven

Papegaaien

Grote parkieten

Tropische Vogels

Tropische Duiven

Assortiment

 

 

De Postduiven

De duivensport is een sport die bestaat uit het racen met duiven in wed(strijd) vluchten. Een belangrijk onderdeel is het kweken en trainen van postduiven. De winnaar is de eigenaar (duivenmelker) van de duif die het snelst de afstand tussen losplaats en duivenhok heeft afgelegd.

De postduiven
De snelheid van de duif varieert -afhankelijk van windrichting en weersgesteldheid- van 60 tot 120 km per uur. De vliegsnelheid -die bepalend is voor het klasse-ment- wordt berekend aan de hand van vertrektijd, aan-komsttijd en vliegafstand. (De vliegafstand wordt bere-kend aan de hand van de coördinaten (lengte- en breed-te graad) die door een officiële landmeter werden vastge-steld; die zijn dus voor elk hok verschillend.) Met ingang van 2006 worden de afstanden tussen lossingplaats en thuishok van de duif bepaald d.m.v. GPS - coördinaten. Hierdoor zijn de afstands- bepalingen veel nauwkeuriger, wat de competitie tussen de duivenliefhebbers, ten goede komt.

Huisdierenshop “De Schuur”voert het gehele, zeer uitgebreide, assortiment van het duivenminnende merk GARVO.

GARVO biedt naast een uitgekiende voederlijn ook vele voedingssupplementen om u optimaal van uw hobby te kunnen laten genieten. GARVO is zeer nauw betrokken bij de postduivensport dat ze tevens een adviesdienst en een informatieve website hebben (zie de links op onze homepagina).

In onze on-line winkel kunt u een keus maken uit het gehele assortiment welke wij voor de postduivenmelker in huis hebben. Vanzelfsprekend bent u ook tijdens de openingsuren van onze winkel hartelijk welkom!

Tevens kunt u bij ons een geheel jaarplan opvragen welke door GARVO is opgesteld om een optimale verzorging te realiseren.

Klik op de banner GARVO hier onder voor meer informatie over duiven.Bronmelding foto's: Wikipedia