Dieren Winkel "De Schuur"
 
 Vogels

Kanaries

Wildzang

Parkieten

Sierduiven

Postduiven

Papegaaien

Grote parkieten

Tropische Vogels

Tropische Duiven

Assortiment

 

 

De Tropische Duiven

Via onze leverancier vernamen we dat steeds meer vragen hen bereikten over voeding voor wilde- en tropische duiven.

Een dergelijke mengeling ontbrak geheel en de liefhebber die deze duiven houdt moet vaak door zelf mengen van componenten een mengeling maken voor hun dieren.

Om aan deze vraag te voldoen heeft een unieke mengeling ontwikkeld voor tropische en wilde duiven. Als u aan deze mengeling nog 10% tot 20% Profi-Solution toevoegd, worden de behoeften aan mineralen, essentiële vetzuren, aminozuren en vitamines nog beter afgedekt.

De Tropische Duiven
Al de sierduivenrassen stammen af van de rotsduif. De rotsduif behoort tot de wilde duiven. We kennen wereldwijd 309 soorten wilde duiven.

Deze duiven worden bij ons in volières gehouden en we spreken alleen maar over soortzuivere dieren.Tot de wilde duiven behoren ook de bekende lachduiven en diamant-duiven. Vroeger werden de wilde duiven ook wel tropische duiven genoemd. Dit is geen juiste benaming omdat we in Nederland ook enkele wilde duivensoorten kennen en en de Zomertortel. Wilde duiven zijn er van groot tot zeer klein. De kroonduif bijvoorbeeld is ruim 73 centimeter lang en weegt meer dan 2 kilogram en is hiermee de grootste duif.

Het bekende diamantduifje is gemiddeld 22 centimeter en slechts 30 gram zwaar.

Hiermee is het diamantduifje het lichtste duifje dat er is, maar niet de kleinste. Dat is het dwergduifje dat dankzij zijn korte staartje slechts 14,5 centimeter meet. Wilde duiven tonen ook veel variatie in kleur. Mede vanwege deze eigenschap zijn de wilde duiven met recht echte siervogels te noemen.

Het houden van wilde duivensoorten vraagt wel enige kennis van zaken.

De verschillende soorten stellen vaak toch eigen eisen aan huisvesting, verzorging en voeding.

Het houden van vruchtenetende duiven vraagt meer aandacht vanwege de voedingseisen van deze dieren. Om deze reden is het houden van deze vruchtenetende duiven meer voorbehouden aan ervaren liefhebbers. De zaadetende duivensoorten zijn makkelijker te houden en dat spreekt aan. Het aantal liefhebbers van deze dieren groeit de laatste jaren ook sterk. De voeding van zaadetende duiven is vrij eenvoudig. De dieren hebben altijd schoon drinkwater nodig, grit, maagkiezel en een geschikt zadenmengsel. Overleg altijd met de fokker waar u uw dieren koopt aan welk voer de duiven zijn gewend. Verschillende duivenvoeders zijn bij elke goede dierenspeciaalzaak verkrijgbaar.

In huisdierenshop „De Schuur“ zijn speciale voeders voor deze categorie vogels verkrijgbaar. U bent hartelijk welkom tijdens de openingstijden van onze winkel maar u kunt uw bestelling ook plaatsen in onze webwinkel.


Bronmelding foto's: Wikipedia